Hoe werken we?


De 5 pijlers van Wattgroen:

  • Zonnepanelen
  • Warmtepompen / Airco
  • Infrarood panelen
  • Laadpalen
  • Groepenkasten

Advies op maat

 

Als je op zoek bent naar advies op maat over het installeren van zonnepanelen of andere duurzame energietechnologieën, dan is het verstandig zijn om contact op te nemen met Wattgroen. Wij kunnen jou adviseren over de beste opties voor jouw specifieke situatie en je helpen bij het bepalen van de grootte van het systeem dat nodig is om aan jouw energiebehoeften te voldoen.

Daarnaast kan Wattgroen jou informeren over de kosten van de installatie en de mogelijke besparingen op de energierekening, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het investeren in duurzame energietechnologieën.

Het is altijd belangrijk met ons te overleggen voordat je besluit om duurzame energietechnologieën te installeren, om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt voor jouw specifieke situatie en behoeften.

Certificaten en betrouwbaarheid.

  

Onze mensen werken op gevaarlijk plaatsen. Soms met een ladder, soms met een steiger en ook met andere valbescherming. Op het dak, onder de vloer, soms op hele gevaarlijk plaatsen zoals een hoge flat. We hebben 's avonds graag onze mensen heelhuids weer thuis.

 

In ons bedrijf hebben we de volgende certificaten voor zonnepanelen / zonnestroominstallaties:

  1. Basismonteur zonnestroominstallaties (op het dak). Je bent bekend met de materialen en gevaren op het dak. Je weet aan welke eisen een installatie op het dak moet voldoen.
  2. Monteur zonnestroominstallaties (onder het dak). Je weet wat er nodig is om een veilige installatie in huis uit te voeren, zowel qua bekabeling als ook de groepenkast in theorie en praktijk.

Door onze certificering willen wij u het vertrouwen geven dat we goed werk leveren. We willen ons onderscheiden in de markt. Ook als u niet tevreden bent, komen we terug. Wij hebben een vast adres in Leek waar overdag bijna altijd iemand aanwezig is.

 



Vogelwering

 

Vogels, marters en andere dieren zitten graag onder uw panelen en bouwen daar ook regelmatig nesten. 

Vogelwering is een techniek of methode om vogels te ontmoedigen om zich te vestigen of te nestelen onder de panelen waar vogels overlast kunnen veroorzaken. Vogelwering doen we door middel van spikes.

Fysieke barrières zoals spikes, zijn effectief bij het voorkomen dat vogels zich vestigen   onder de panelen.  Spikes worden geplaatst rondom de panelen om te voorkomen dat vogels zich nestelen en de dakbedekking of bekabeling beschadigen.


BTW op zonnepanelen

 

Vanaf 1 januari 2023  hoeft de BTW op zonnepanelen en omvormers niet meer betaald te worden. Op accu's nog wel!


Aardbevingschade in Groningen (subsidie waardevermeerdering)

Ben je woningeigenaar in het aardbevingsgebied in Groningen met erkende bevingsschade? Dan kun je gebruik maken van de subsidie Waardevermeerdering om jouw huis duurzamer te maken. Je kunt € 4.000 of zelfs nog meer subsidie krijgen om bijvoorbeeld de vloer te isoleren, HR++(+) glas te plaatsen of zonnepanelen te installeren. Ook als je gebruik maakt van de stuwmeerregeling en niet eerder gebruik hebt gemaakt van de waardevermeerderingsregeling kom je voor deze subsidie in aanmerking.

 

Klik hier voor de actuele informatie


Terug leveren op het net

 

Het plaatsen van zonnepanelen betekend niet dat u meteen energie terug mag leveren (salderen). Ook hier ontzorgt Wattgroen u. Wij melden u aan bij de netbeheerder om terug te mogen leveren aan het net. Gemakkelijker kan niet.


Beesten op het dak...

 

De plaatsing kan alleen plaats vinden wanneer er geen bijen, wespen of iets dergelijks onder de pannen huizen. Het is te risicovol om samen met deze beestjes op het dak te zitten. We hebben een vaste verdelger die nesten en beestjes kan ruimen.


Aanpassen van de groepenkast

 

De zonnepanelen moeten worden aangesloten op uw groepenkast. Hiervoor moet er vaak een aparte automaat worden geplaatst zodat de omvormer veilig kan werken. Ook het installeren van deze automaat doet Wattgroen voor u. Mocht u geen hoofdschakelaar hebben, dan MOETEN we deze voor u installeren. Dat is wettelijk verlplicht


Vervangen van de groepenkast

 

De zonnepanelen moeten worden aangesloten op uw groepenkast. De groepenkast moet hiervoor wel up-to-date zijn. Mocht uw groepenkast ernstig gedateerd zijn, dan kunnen we de kast voor u vervangen, als onderdeel van uw zonnepanelen. Een groepenkast moet minimaal een hoofdschakelaar hebben en per aardlekgroep maximaal 4 groepen. We adviseren u hierin graag.


Dakdoorvoer

 

Heeft u een platdak en moet er een dakdoorvoer komen voor de kabels of de airco leidingen, dan maken we gebruik van een dakdekker die dit komt monteren. Op deze manier blijft uw plattedak waterdicht.


Platte daken

 

Heeft u een platdakbedekking, ouder dan 15 jaar, dan installeren we geen panelen. U zult eerst de dakbedekking moeten vervangen. Een zonnepanelen installatie staat ongeveer 25 jaar. Zolang gaat een bitumen of EPDM dak ook mee. Het is daarom belangrijk om het dak vooraf te vervangen. Dat voorkomt teleurstelling en lekkages.


Pannendak

 

We maken een mooie doorvoer door uw dak, onder de pannen. De kabels lopen onder de pannen door. Het is noodzakelijk dat u een paar (ca 10) reserve pannen heeft. Het verplaatsen van een pan kan, zonder daar extra kracht op te zetten, voldoende zijn om te breken. Het aanleveren van reservepannen is een taak van de eigenaar.